Pismo najboljoj prijateljici, kumi: Biti prijatelj jedna je od najčasnijih uloga koju ljudsko srce može zaslužiti

Iza nas ostaje toliko uspomena, dana i godina. Najljepše od svega je što smo uvijek, jedna pokraj druge, bile ono što jesmo. Ti i ja. Ja i ti. Bez lažnih osmijeha, pretvaranja, zavisti, natjecanja. 

S tobom sam naučila da tuga koju dijeliš kopni, a sreća se množi… Da je najljepše biti voljen zbog onog što jesi. Da je biti prijatelj jedna od najčasnijih uloga koju ljudsko srce može zaslužiti. Na dan tvog vjenčanja bilo je toliko ljudi oko nas. Nisam stigla reći koliko sam sretna. Zbog tebe. Zbog novog života u kojem ćeš stvoriti prekrasan mikrosvijet. Zbog čovjeka kojeg voliš. I koji te zaslužuje. Jer rijetki nađu rijetke.  

Bila si prelijepa. Između suza i smijeha, buketa i čipke i sjaja, iznad uzbuđenja bio je osjećaj zahvalnosti. Kao duga iznad svih naših oluja i proljeća i neizvjesnosti. 

Jer, ma gdje ti bila i koliko god mi bile udaljene, ma koliko život jurio i nosio nas različitim obalama, kakve god tuge pokucale na moja ili tvoja vrata… Zauvijek ću biti tu… Da te podsjetim koliko si iznimna i divna. Koliko vrijedi svaki tvoj osmijeh, stav, velikodušnost, neopterećeni hod kroz predrasude i malograđanske okvire… Da ti kažem da nisu izgubljeni oni koji ponekad zalutaju, da uvijek postoji sutra i da je tvoje sunce u tebi. Hvala ti što si to što jesi. 

Beskrajno sam ponosna što si moja sestra i moja prijateljica.

A sad…krenite. Stazama neizvjesnog i teškog, ali predivnog života. Stavi svoju ruku u njegovu i sjeti se da je ljubav umjetnost beskrajnog praštanja i nježan pogled u oluji. Obećanje da će jedan od vas u džepu sačuvati komadić sunca. Jer sićušna, nepretenciozna svijetlost može obasjati Svemir. Kad voliš. Kad vjeruješ. Kada hrabro slijediš snove. Budućnost pripada onima koji vjeruju u ljepotu tih istih snova….  

Sve se može kupiti. Zna se cijena svega, ali se ne zna vrijednost ničega. I zato ti poklanjam nešto umotano u vrpce srca. Ljubav. I obećanje da sam uvijek tu. 

Voli te tvoja kumi 

  • Tekst napisala: I. J. / čitateljica
  • Tekst uredila i pripremila: Ivana Grabar / urednica portala
  • Kontakt za rubriku PISMA ČITATELJA: marketing@pinkpen.com.hr 
  • Foto: Pixabay.com