Juha od pečene mlade cikle i biži

Uvijek nam je drago pojesti nešto toplo na žlicu, a u ove kišne dane najdraže…  Moglo bi se reći da je došlo pravo jesenje vrijeme, svugdje osim na placi. Tamo je proljeće, sve se šareni, miriši i mami pogledom. Kad god dođem, već u par minuta znam što ćemo jesti slijedećih pet dana! 🙂

Danas nam je “na prvu” u oko upala mlada cikla i  biži. Biži su Vitu draži od bilo koje “grickalice”, pa smo doma došli s napola praznom vrećicom… Dovoljno za današnji ručak: krem juhu od pečene cikle s bižima  🙂

RECEPT: ( Za 4 osobe)

SASTOJCI:

  • 2 srednje cikle
  • Biži ( 1 šalica cca 250 ml)
  • 2 mrkve
  • 1 Kapula
  • 1 Pastrnjak
  • 2 Mlada luka
  • Češnjak ( 1 režanj)
  • Kokosovo ulje (1 žlica)
  • Sol
  • Papar
  • Korijander

Cikle  ispeći u kori na 190′ te ih oguliti kada se ohlade. Mrkvu, pastrnjak, kapulu, mladi luk i češnjak popržiti na kokosovom ulju i zaliti vodom. Začiniti po želji. Nakon desetak minuta dodati ciklu i blendati dok ne dobijete finu teksturu. Zatim ubaciti biži i kuhati još dvije minute.  Poslužiti možete uz žlicu kokosovog vrhnja i prstohvat cimeta…

DOBAR TEK 🙂