Gdje se nalazi prekidač s kojim se isključuju emocije, osjećaji?

Gdje se može nabaviti taj jebeni prekidač  s kojim se prekida ljubav? Pritisneš ga i… Klik! Gotovo! Prije samo koji dan ili sat bili ste par koji se volio i slagao. Prije samo nekoliko trenutaka imali ste planove za sutra, preksutra… Idući tjedan, vikend…  Što se dogodilo? Tko je i kada kliknuo  prekidač?! Ha?
Nakon toliko zajedničkih trenutaka, lijepih uspomena, emocija i ljubavi život ti se odjednom svede na buljenje u telefon i očekivanje poziva. Gledaš i čekaš kad će zazvoniti. A ono tišina. Niti poziv……… Niti poruka. Prolaze dani… koliko možemo čekati? Koliko još možemo izdržati?

Prvi dan nakon prekida je banana. Uuuuuuu!! Totalna! Sinoć ste raskinuli. Oplakala si. Jutro je relativno mirno. Pogled na mobitel je prvo što će svaka od nas napraviti. Al´ ništa. Sve se nekako nadaš kako će upravo on nazvati, poslati porukicu.. No, ništa! Već je 10 sati ujutro, pa  je li  on normalan?! Ne javlja se! Malo si zbunjena, još ti se nisu sve misli sabrale. Sve je nekako zbrkano. Ne znaš jel ti se plače, vrišti… Jesi li tužna ili ljuta. Ali – čekaš taj poziv. Potrošila si bateriju od mobitela koliko buljiš u taj mrtav telefon! Laprdaš cijeli dan s frendicama i milijun puta ste već analizirale taj prekid i okrenule sve naglavačke pa zbog koga i čega, što je točno rekao, kako te gledao, jel´vikao… pa opet iz početka, pa iznova… Al, on ne zove!! Uf! Maknete se negdje popodne čisto da skratite dan – kava s nekom od frendica i opet priča iz nova i naglavačke. Dolazi večer, a on ne zove i dalje. Ne možete ni zaspati. Sutra će se javiti garant – s tim utonete u san. Oooooo, znam to!

Drugi dan – ljuta si. Jučer nije zvao, sunce li mu njegovo! Ma, neću ga ni ja nazvati pa sve da se postavi na trepavice! Ko ga jebe! Seronja! Ma, bolje je ovako…  Po cijeli dan vučete se po stanu ljuta ko´ pas. Ne radite niš´ pametno osim što se natačete kavom jer se nikako niste naspavali, opet ste počeli pušiti… A niste ni gladni… Gadite se sama sebi i počeli ste razmišljati kako je sto posto neka riba u pitanju i kako ste garant radi nje prekinuli.  Zabrijali ste! Nemojte se trovati glupostima, ako za to nemate osnove.
Poslijepodne ljutnja splašnjava i ne da vam se više ništa: ni pričati na telefon s frendicama i sve vam ide na živce. Suze teku u slapovima…  Preplavljuje vas tuga, tonete laganini u deprice… Fali, ajme kako vam fali… Nižu se slike, uspomene, lijepi trenuci… E, sad ste već gotovi. One slabije pokleknuti će tu noć, a one malo jače idući, dakle – treći dan.
Treći dan je dan preokreta. Nećete više izdržati i nazvat ćete ga. Ukoliko smatrate da je vaša ljubav vrijedna toga – učinite to obavezno!!! To vam toplo preporučam jer će vam biti lakše. Kako vama – tako i njemu! Muškarci su malo čudne biljke i ako ste mu izdijelili neke riječi iz ljutnje i u afektu – on ih se sjeća i pamti. Shvatio je te riječi DOSLOVCE! Znači ako ste u afektu izrekli: “Ne želim te ni čuti ni vidjeti” – on će se te rečenice slijepo držati.
Ako ste se voljeli, vjerujte mi da i on pogledava u telefon i dvoumi se, nazvati je ili ne. Osjetit ćete mu u glasu kad vam se javi na telefon. Ukoliko se ne javi, pustite ga. Vidjet će propušten poziv i ako bude htio, javit će se. Nemojte biti naporni pa sad zajašiti na telefon i  ostaviti mu 8 propuštenih poziva i 6 poruka što na viber što u inbox! Saberite se!

Prva tri dana nakon prekida su najgora. Kasnije je također teško, nekima je sve teže kako dani odmiču, međutim, u ta prva tri dana puno toga se pokaže i ispliva na površinu. Nakon tog trećeg dana znat ćete ima li vaša ljubav šanse za popravni ili na žalost ne.

Koliko puta vam se to dogodilo? Ajd, priznajte! Zakuhamo i onda patimo: Ma, danas će se slomiti! Sto posto će me nazvati… Prođe prvi dan. Drugi dan. Ide treći dan………. Ti ru ri ru?! PRC!!  Ne zove. Dolaziš u fazu kad već postaješ ljuta (faza nevjerice i šoka prelazi u fazu bijesa, a nakon toga u dugu fazu tuge). Dođe ti da ga nazoveš i jebeš mu sve po spisku: “Jesi li ti normalan!? Kako možeš?? Nakon toliko mjeseci, godina…. Ti se ne možeš niti javiti, pitati me kako sam! Govno jedno! Smradu!”
Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!  Koliko ste to puta prošle? Nemojte tako. Pustite emocije iz sebe, a ne bijes. Nemojte da vas prevlada bijes – neće biti dobro funkcionirati na taj način.

Kod nas nema prekidača, kod nas se nakon prekida slažu faze promjene raspoloženja, prolivenih rijeka suza … kukanja prijateljici… Iščekivanja kad će te napokon nazvati pa sve do bijesa, ljutnje, očaja i na kraju  patnje.
Ali, zato oni  imaju prekidač. Da. Muškarci samo pritisnu prekidač i isključe se. I vjerujte mi – to što mi prolazimo u fazama, njima nije ni u peti.

Napominjem: Ne, nisu oni bez emocija  – to nikako, samo se svim silama trude zabaviti nečim drugim tako da ne misle na vas i prekid. To im u većoj mjeri  uspijeva i ne znam kako, ali im polazi za rukom. Jednostavno, u ta prva tri dana neće razmišljati o ničemu vezano uz vas i prekid . Muškarci će se jako truditi da to izbjegnu i da svaku misao vezano uz ženu s kojom je prekinuo – eliminira. Tako im je lakše funkcionirati. Znam to.
Njima ipak treba malo duže da shvate kako više niste uz njega. Treba im mir i vrijeme koje će provesti sami sa sobom.
Moj prijedlog je da nekako ipak izdržite barem 2 cijela dana. Za to vrijeme vi ćete prolaziti svoj pakao, a njega ćete pustiti na miru da sabere misli i emocije. Njima ipak treba malo duže da shvate kako više niste uz njega. Treba im mir i vrijeme koje će provesti sami sa sobom. Muškarci vole neko vrijeme biti sami. Vjerujte mi! Onda im to pružite. Izdržite barem ta cijela 2 dana.

U početku će im to biti jako interesantno! Mogu raditi što god hoće jer su napokon sami!! Sve ono što su ponekad poželjeli učiniti, a nisu stigli radi vas i obaveza napravit će sad, a to su za njih jaaaako važne stvari. Ne, ne brinite se, neće ići u kurvanje!! Zabavljati će se na razne načine samo da se ne dovode u situaciju da misle vas , vašu vezu i na prekid. Zujati će okolo, vozikati će se s autom bez veze, otići će s frendom na kavu ili van, satima i satima igrat će play station – izvozati će Formulu 1 do besvijesti, odigrati će Ligu prvaka, proći će sve levele u najjačoj igri… Toliko će se igrati da će im biti muka, pa će malo biti  na kompu, gledat će filmove – između ostalog  najvjerojatnije  i one, “za odrasle”, jer  su vama pornići bili bljak pa evo prilike da čak uz bljak filmiće baci i d*kicu 🙂 I to s guštom!

E… To je tako kod njih! Niš´spektakularno 🙂 Sjetit će se oni vas, ne brinite se, ali će brzo izmisliti neku glupost da ne misle i dalje. Nemojte misliti da će kukati frendu. Ne, neće. Možda će mu samo nabaciti da niste više skupa i s njim dogovoriti kavu gdje će mu to u par rečenica objasniti, tipo onog: “Više nije išlo. Prekinuli smo. Eto!”
E, zato imam prijedlog! Znači, ponavljam, morate ga pustiti na miru najmanje 2 dana. Potrebno mu je to. Taj drugi dan, na samom kraju dana, kada znate da on već spava, pošaljite mu e-mail ili poruku u inbox. Iz sebe izbacite sve svoje emocije i napišite ih. Ukoliko volite svog muškarca i želite ga nazad, to vam nikako neće biti teško niti bi vam trebalo biti ponižavajuće. To nikako.  Priznajte krivicu, ako ste kriva i ako ste ga nečim povrijedili ispričajte se. Otvoreno mu recite kako se osjećate ova dva dana i koliko vam fali. Sve to napišite. Nemojte ništa lagati niti pretjerivati. Nemojte mu slučajno nešto predbacivati ili ga za nešto optuživati. Onda radije nemojte pisati ništa.  Budite nježne, nenametljive i emotivne. Ako ga volite i znate da i on isto osjeća prema vama – pisanje ovog pisma uopće vam ne bi trebalo biti teško. U tim trenucima slušajte samo svoje srce. Ovdje vam ne može pomoći niti jedna od frendica. Slušajte samo sebe.

U tom pismu, obavezno se prisjetite lijepih trenutaka koje ste imali , čak ih opišite… Potrudite se stvoriti mu lijepe slike sjećanja na vašu ljubav. Obavezno mu na kraju pisma dajte do znanja koliko vam nedostaje i koliko ga volite.
Drage  moje…kako god, ovo pismo pročitati će ujutro. To će biti prvo što će ga taj dan dočekati I što će  ga, zasigurno,  pratiti tijekom dana i potaknuti na razmišljanje o vama. Neće se moći tome oduprijeti.
Dok sam mom dragom, nakon prvog ozbiljnijeg prekida pisala poruku u inbox, plakala sam ko´ kišna godina. Ja sam zajebala stvar i imala sam strašnu potrebu priznati mu to i ispričati se za svoje ponašanje. Dok sam pisala o tome što će mi  faliti ako prekinemo, jecala sam… Ppred očima su mi se nizale slike jedna za drugom, lijepi zajednički trenuci, čak i zvukovi, glasovi… Točno sam čula kako se smijemo, gnjavimo..ljubimo… Osjetila sam toplinu i miris njegovog tijela – kao da sam se stisnula uz njega… Osjetila sam njegove poljupce po vratu i ramenima… Beskrajno mi je falio i to sam mu dala do znanja.  Bila sam otvorena i iskrena jer sam ga voljela više od svog života. Pismo sam pisala s drugog na treći dan, točnije u 1 sat iza pol noći. Znala sam da spava i da će to vidjeti tek idući dan.
Ukoliko vas je vaš partner volio i još uvijek voli – garantiram da će ga ovo pismo, poruka jako dirnuti, možda čak i slomiti.

Ukoliko vam se ne javi niti treći dan, a znate i sigurne ste da je vaša ljubav bila ona prava i da je vrijedna vašeg malog “poniženja” – nazovite ga! Jednostavno, uzmite telefon u ruke i nazovite ga! I ovako ste se do prije kojeg dana non stop zvrckali i čuli se 10 tak puta dnevno, stoga, gdje je problem?!? Ja ga ne vidim! Pobogu, imate na to pravo! Do prije kojeg dana bila ste mu djevojka! Njegova djevojka/žena! Stoga,  nazovite ga!
Budite iskrene i naravno, opet bez ikakvih optužbi. Nemojte početi s onim: “Koji se ti klinac ne javljaš?!?” Gotovo. Usrale ste u startu! Nikako.

Nakon tog poziva puno će vam toga biti jasno: je li vašoj vezi zaista došao kraj ili ipak ima šanse za popravni ispit.
Ukoliko je vaša ljubav dovoljno jaka – bit ćete ponovo skupa jer će vas ova iskrenost spojiti. Zato, ako ste sigurni u vašu i ljubav vašeg partnera ne kalkulirajte! Nazovite ga! Ne igrajte nikakve igrice jer vas to neće nikamo odvesti.

Neću nikada zaboraviti razgovor s mojim dragim. Prekinuli smo nakon godinu i pol veze. Nakon što sam ga nazvala treći dan, odmah mi se javio. Nije zazvonilo niti dva puta. Kao da je očekivao taj poziv. Jednostavno, osjetila sam u glasu da mi se obradovao i da je jedva čekao da me čuje. Bilo mu je drago. Rekao mi je za pismo i koliko ga je pogodilo. Strašno sam ga pogodila svojom iskrenošću i riječima iz pisma. Čitao ga je ujutro kad se probudio i rasplakao se, a bogme se i meni rasplakao dok je pričao o tome. Nisam mogla vjerovati da moja mrcina od muškarca ne može govoriti i da šmrca – moja ljudina je plakala. Sve sam mu još jednom ponovila. Teško nam je bilo oboma. Doslovce sam jecala cijelo vrijeme.

Ukoliko je vaša ljubav dovoljno jaka – bit ćete ponovo skupa jer će vas ova iskrenost spojiti. Zato, ako ste sigurni u vašu i ljubav vašeg partnera ne kalkulirajte! Nazovite ga! Ne igrajte nikakve igrice jer vas to neće nikamo odvesti. Ne možete do jučer nekoga voljeti, a od sutra početi igrati igrice, kalkulirati, ne javljati se i ne razgovarati. Ne priliči vam,  to su bezvezna dječja posla.  Iskrenost se na kraju isplati, a bit će i vama lakše.

Ukoliko vaša ljubav nije dovoljno jaka i ako je on zaista odlučio prekinuti s vama to ćete doznati u tom razgovoru. Bit će hladan i nezainteresiran za priču s vama. Ne gnjavite. Ne vičite i ne prijetite. Ne govorite ružne riječi. To je jadno, čemu to?! Zahvalite mu se na svemu i pozdravite ga. Amen
U tom slučaju morate biti spremne  na život bez njega. Jednostavno – morate! Nije to kraj svijeta. Teško je, ali… On vas ne želi više i to je to – kraj! Žao mi je, ali na silu se ne može ništa pa tako niti dobiti nečiju ljubav. Nikoga ne možete prisiliti da vas voli. Molim vas, ostanite pribrane i dame. Znam da je to jako teško, ali ne radite i ne poduzimajte nikakve daljnje korake nego se smirite.

Autor: Ivana Grabar

SVE KOLUMNE AUTORICE – OVDJE 

Kontakt: